Τρίτη, Δεκεμβρίου 28, 2010

Το φαινόμενο του μεγάλου αδερφού.

Ήρωες καθημερινών διαστάσεων που γιγαντώνονται μέσα από τον τηλεοπτικό φακό και το ανελέητο αναμάσημα των πρωτόγνωρων εμπειριών που βιώνουν στο χώρο του οικειοθελούς εγκλεισμού τους από τους επίσης υπερήρωες-λόγω ανθεκτικότητας- τηλεοπτικούς ρεπόρτερ.
Μίξη ή καλύτερα περισυλλογή ποικίλων στοιχείων από διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές, με ανέπαφη διατήρηση των τοπικών διαλεκτικών γνωρισμάτων τους, εκ διαμέτρου αντίθετες κουλτούρες και σωματικά προσόντα είτε γοητευτικά, είτε προκλητικά, είτε ακόμη και αυτά μιας καρικατούρας. Τα πάντα όλα που λένε.
Νούμερα πάνε προφανώς στο κανάλι, αν και μετά λύπης μου διαπίστωσα την προσωρινή διακοπή της προβολής του στο αντίστοιχο δορυφορικό κανάλι σύμφωνα με κάποιο νόμο...Κρίμα. Μία ώρα την ημέρα τι να πρωτοκαλύψει.
Δεν είναι δύσκολη η ζωή εκεί μέσα. Χωρίς ίδια πείρα και εμπειρία, νομίζω πως οι 'εγκλειστοι' μάλλον είναι οι μόνοι που έχουν διασωθεί και καλά θα κάνουν να μείνουν εκει για πάντα. Προτείνω απλώς.
Στην καθημερινή μας ζωή, από την άλλη, είναι βέβαιο ότι κάποια στιγμή(βραχείας ή μακράς διάρκειας, οπότε μιλάμε για διαστήματα χρόνου τελικά) θα είμαστε και εμείς εγκλωβισμένοι σε επιλογές που κάναμε με τα δικά μας κριτήρια. Και ναι, είναι πολύ πιθανό μετά από αυτό να αλλάξουμε κριτήρια.
Αν βρεθείς, λοιπόν, ποτέ σε μία τέτοια κατάσταση απελπισίας και απόγνωσης, συντροφιά με την τρέλα που έχει ριζώσει στους γύρω σου, αν δε ξέρεις από που να πετάξεις τα βιβλία και το έντυπο υλικό της σχολής που δε μπορείς να τελειώσεις, αν σε κατατρέχει το άγρυπνο και αετίσιο μάτι ενός ανθρώπου τελειομανούς και απαιτητικού σε όλα όσα κάνεις και ενδεχομένως δεν τον/την  αφορούν, αν η σχέση σου έχει πέσει με τα μούτρα πάνω σου-το φαινόμενο βδέλλα-(μπορεί να είσαι και εσύ αυτός/αυτή,πρόσεξέ το), αν οι φίλοι σου σε περικυκλώνουν παρατηρητικά και ασφυκτικά, αν..αν..αν.. ή απλώς έχεις βαρεθεί, έχεις θέματα εσωτερικά και πολύ προσωπικά, αν δεν έχεις καν δουλειά, σχολή, σχέση, φίλους, ακόμη και αν δεν έχεις τίποτα να σε πιέζει...γενικότερα αν σου συντρέχουν πολλά αν...Ή στο φινάλε, ακόμη και αν έχεις την τέλεια ζωή-άνθρωπος είσαι,πόση τελειότητα να αντέξεις πια;;;
Αν σου συμβαίνουν πολλά καταπιεστικά, ψυχαναγκαστικά πράγματα, σύνδρομα καταδίωξης και εμμονές παντός είδους, τότε είσαι άριστα εκπαιδευμένος για το σπίτι του μεγάλου αδερφού. Και, ω ναι, φιλαράκο μου, εκεί σε πληρώνουν κιόλας!
Τουλάχιστον έτσι λέει το συμβόλαιο του μεγάλου αδερφού. Και όταν μιλάει ο μεγάλος αδερφός πρέπει να τον ακούς.

*** Ο δικός μου 'μεγάλος αδερφός' πάντως, ΤΑ ΣΠΑΕΙ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.