Κυριακή, Δεκεμβρίου 05, 2010

Το κούτσουρο που ρολάρει.

Logrolling. Πολιτική ορολογία. Ένα κούτσουρο που κινείται υπό τους ρυθμούς του Rock&Roll. Κράτα το ως σημείωση. Κάπου θα σου χρειαστεί. Εδώ χρειάστηκε σε τόσους αναλυτές πολιτικών θεωριών.
Η απιστία λέει (κάποιος άπιστος επιστήμονας-ερευνητής ενδεχομένως), είναι γονιδιακή. Την αποκτά κανείς εκ γενετής και την εκδηλώνει ανάλογα κατά τη διάρκεια της ζωής του. Η τάση του ανθρώπου να επηρεαστεί από τα γονίδιά του είναι 50% (από άποψη ροπής και όχι πιθανοτήτων). 50 % είναι και η επιρροή του εξωτερικού, περιβάλλοντα χώρου (οικογένεια, κοινωνία, φίλοι, εργασιακό περιβάλλον κτλ). Επίσης, σημαντικός παράγοντας είναι και τα πρότερα βιώματα του ανθρώπου. Θα δώσουμε και ένα ποσοστό 20 % για αυτά (αν κάποιος είναι μία ζωή κερατάς, κάποια στιγμή θα γίνει και αυτός κερατάς-εκδικητής και θα δεις εσύ άπιστο πλάσμα τι θα σου κάνει). Οπότε, εγώ έχω ένα τινό να συμπεράνω. Η απιστία είναι παντού. Δεν είναι μόνο ένα γονίδιο, είναι παράγωγο πολλών συνιστωσών. Και ασφαλώς αποτελεί επιλογή του κάθε ανθρώπου. Τόσο το να την κάνει ή και να την ξανακάνει, όσο και να τη συγχωρέσει. Περί ορέξεως...
Η μαγειρική. Θα μου άρεσε πολύ ως ιδέα το να μπορώ να πετάω στον αέρα τη ζύμη της πίτσας ή να κάνω εξαιρετικά τραπέζια για φίλους και φίλες. Μόνο που ακόμη δεν έχει ξυπνήσει ο master chef μέσα μου. Όχι σε τέτοιο βαθμό τουλάχιστον. Το πιο εύκολο πράγμα και βασικό, όμως για να μπει κανείς στην κουζίνα είναι το κίνητρο. Αν μένεις μόνος, αν κάνεις συγκεκριμένη διατροφή, αν έχεις οικογένεια, αν θες να ρίξεις γκόμενο ή γκόμενα(τα αγοράκια λέτε μερικά τέτοια ψεματάκια στις αρχές). Έπειτα βρίσκεις τη συνταγή και τα βάζεις όλα κατά γράμμα. Και μετά ακολουθείς οδηγίες ψησίματος ή μαγειρέματος. Και μετά σερβίρεις.
 Μπορείς και εσύ να ρολάρεις όπως γουστάρεις και αν είσαι ξεκάθαρος απ' την αρχή εγώ δηλώνω φαν σου. Εξάλλου ο ρομαντισμός σαν κίνημα ήταν πάντα μία νεκρή φύση συνδεδεμένο με κάτι άλλο. Όταν αποφασίσεις να κάνεις μία σχέση μάλλον είναι βασικό να είσαι εκεί. Αλλιώς δεν υπάρχει ούτε λόγος, ούτε κοινωνική ανάγκη. Κανείς δεν απαγορεύει τις ελεύθερες σχέσεις. Αν αλλάξεις τα υλικά, θα κάνεις μία άλλη συνταγή. Αν τα ψήσεις πολύ, θα έχεις μία καμένη συνταγή. Αν τα σερβίρεις ερείπια, θα έχεις μία κατεστραμμένη συνταγή. Και αν ακόμη δεν είσαι έτοιμος σαν άνθρωπος για το μαγείρεμα, απλώς φάε έξω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.