Τρίτη, Νοεμβρίου 30, 2010

Θέλω!και τι δε θέλω!!!!!

Αν κάνεις μία λίστα με όλα σου τα ''θέλω'' και άλλη μία με τα ''πρέπει'' σου έχεις τρεις επιλογές. 1.Τα θέλω να είναι πιο πολλά από τα πρέπει, πράγμα καλό και αναμενόμενο, 2. Τα θέλω να είναι λιγότερα από τα πρέπει, πράγμα καταθλιπτικό και όχι τόσο σύνηθες, 3. Τα θέλω και τα πρέπει να είναι ισάριθμα, πράγμα εξίσου πιθανό με τα προηγούμενα και αμφίβολο.
Σε κάθε περίπτωση ο προσωπικός ισχυρισμός μου είναι γνωστός. Αν κάτι το σκέφτεσαι πολύ, τότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να το κάνεις. Και ασφαλώς τα θέλω είναι και το μοναδικό πρέπει που έχουμε να τακτοποιήσουμε.
Ο καθένας διασκεδάζει με τον τρόπο του. Ανάλογα με τα κέφια του ή τις ακεφειές του. Κάποιος μπορεί να ενθουσιάζεται με ένα μαγαζί για καλοφαγάδες-γκουρμετολόγους-γευσιγνώστες-μάστερ κριτικούς των σεφ. Κάποιος άλλος με ημίγυμνες χορεύτριες σε κλασσική μπουζουκερί (ειδικά αν διανύει εβδομάδα προγαμιαίου εορτασμού). Άλλος βλέποντας τηλεόραση και πολλοί κάνοντας βόλτες στην παραλία. Με ήλιο ή με βροχή. Και πολλά πολλά άλλα εξίσου υπέροχα πράγματα. Για ένα βολικό άνθρωπο (θα με χαρακτήριζα έτσι) είναι όλα τόσο υπέροχα, αν έχεις καλή διάθεση και καλή παρέα-και ένα από τα 2 είναι αρκετό για αρχή. Προτιμώ ωστόσο τις κλασσικές θέσεις του κινηματογράφου, όπου κανείς μπορεί να δει την ταινία και να κολλάει ταυτόχρονα στο διπλανό του (φίλο του ή σύντροφό του εννοώ, εκτός και αν ο άγνωστος παρουσιάζει μεγαλύτερο ενδιαφέρον, οπότε από μένα οκ), να μασουλάει το ποκ κορν και να σπάει τα νεύρα του ίδιου διπλανού σχολιάζοντας τα πάντα, σχετικά ή και άσχετα με την ταινία.
Αν πάλι τα θέλω είναι πιο σύνθετα, ΜΗΝ ΑΓΧΕΣΑΙ!!!
Όταν στη χώρα της υποτιθέμενης οικονομικής κρίσης και αναστάτωσης, κανείς δε μένει κλεισμένος σπίτι του και κανείς δε χάνει τη συνήθη όρεξή του για ζωή, τότε και για σένα όλα τα θέλω σου είναι εφικτά και όλα τα πρέπει απλώς περιττά.
Δεν είναι επιλογή η τήρηση μιας απαθούς και αδιάφορης στάσης, ούτε ευνοεί την εικόνα της χώρας στας Ευρώπας, αλλά όλοι γνώριζαν την ιδιαίτερη περίπτωση της χώρας. Όπως και στον έρωτα, κανείς δε μπορεί να κρυφτεί για πολύ από τον άλλο. Και κακά τα ψέμματα, αν πρόκειται για μεγάλο πάθος, κανείς δε μπορεί και να γλιτώσει τόσο εύκολα από αυτό.

***the point is obvious

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.