Τρίτη, Νοεμβρίου 23, 2010

Δέκα σίγουρα βήματα για την επιτυχία.

1. Απέτυχε όσο μπορείς και αντέχεις. Αν θέλεις να γίνεις και εσύ ένας ή μία επιτυχημένη προσωπικότητα, προσπάθησε να αποτύχεις παταγωδώς σε κάθε έκφανση της ζωής σου. Μπορείς να αποτύχεις με πολλούς τρόπους. Ψυχολογικά, συναισθηματικά, οικονομικά, πνευματικά, συνειδησιακά, ηθικά, ομαδικά ή και ατομικά, επαγγελματικά, ακαδημαϊκά, βαρετά ή συγκλονιστικά. Μπορείς να αποτύχεις και με την ιδιότητά σου. Ως φοιτητής, ως φίλος, ως παιδί ή γονιός, ως εργαζόμενος ή ως εργοδότης, ως σύντροφος ή και ως άνθρωπος. Υπάρχουν απειράριθμες επιλογές και ανυπολόγιστος αριθμός συνδυαστικών πιθανοτήτων. Επέλεξε άφοβα.
2. Απόβαλε από μέσα σου κάθε αρνητική σκέψη. Επίσης απέβαλλε από τη ζωή σου και κάθε άνθρωπο που δεν έχει αποβάλλει τις αρνητικές του σκέψεις. Επένδυσε με τον τρόπο που εσύ θεωρείς αποτελεσματικό στην καθαρότητα της ψυχής σου.
3. Απόλαυσε κάθε ψίχουλο επιτυχίας που σου προσφέρεται. Προσπάθησε να χαρείς κάθε στάδιο, να το εκτιμήσεις και να αντιληφθείς το μέγεθος της σπουδαιότητάς του, ώστε να αποκτήσεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και περισσότερη θέληση για τα επόμενα.
4. Μην εμπιστεύεσαι την τύχη. Εξαίρεση αποτελούν τα τυχερά παιχνίδια. Στην περίπτωσή τους η τύχη είναι η μοναδική απαιτούμενη ικανότητα.  Και επειδή είναι μία πολλή ύπουλη παράμετρος, προσπάθησε να την αγνοήσεις. Μην απογοητευτείς και μην ενθουσιαστείς.
5. Πίστεψε σε θεωρίες συνωμοσίας και σε υποχθόνια παίγνια. Όσες ραδιουργίες βλέπεις στις ταινίες είναι υπερβολικές. Παρ' όλα αυτά υπερβολική είναι και η φύση του ανθρώπου. Άλλοτε πλέκει ιστούς με δεξιοτεχνία και με εκείνο το χαιρέκακο, σαρδόνιο χαμογελάκι της και άλλοτε σου στρώνει δρόμους ασφαλείς και λαμπερούς, δρόμους τιμών και ανταμοιβών.
6. Εγκατέλειψε κάθε ανάμνηση προηγούμενης επιτυχίας. Ξεκίνα πάντα από το μηδέν. Βάλε νέες βάσεις και νέες προκλήσεις. Θα σε αναζωογονήσει.
7. Μην ακούς. Απαρνήσου για λίγο αυτή τη χρήσιμη κατά τα άλλα αίσθηση και ξεφορτώσου τις γνώμες που σε πολιορκούν. Είναι και αυτές κομμάτι της ανθρώπινης φύσης, αλλά αν προσπαθήσεις να τις φιλτράρεις, ελπίζοντας ότι θα αποκομίσεις ένα αξιόλογο αποτέλεσμα ή μία σημαντική συμβουλή, τότε φίλε μου την έχεις πατήσει. Αν ήταν τόσο πολύτιμες οι συμβουλές, όλοι θα τις κρατούσαν για πάρτη τους.
8. Καλλιέργησε τα ένστικτά σου. Πιάσε κουβέντα με τον εαυτό σου και προσπάθησε να καταλάβεις τι ακριβώς θέλει από σένα. Είναι πολύ καλό και αποτελεσματικό το μέσο της δωροδοκίας σε αυτή την περίπτωση. Αν μείνει ικανοποιημένος από σένα θα θριαμβεύσετε  τα δυο σας!
9. Οραματίσου τη στιγμή της επιτυχίας. Ναι, έχω διαβάσει και εγώ 'το μυστικό', που πια μόνο μυστικό δεν είναι... Οραματίσου την τόσο πειστικά, ώστε να νομίσεις ακόμη και εσύ ότι είναι πραγματικότητα. Δε μπορεί, ίσως έτσι να ξεγελάσεις τη μοίρα και να την πείσεις για το δέον γενέσθαι όσον αφορά την περίπτωσή σου...
10. Να θυμάσαι το εξής: Η αποτυχία χρεώνεται στην ομάδα και η επιτυχία στη μονάδα. Να διαλέγεις πάντα τη σωστή πλευρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.