Τετάρτη, Νοεμβρίου 10, 2010

Όταν σου κάτσει..


Ο γκόμενος.
 Είναι άντρας (λέει). Ωραίος, ασυναγώνιστος στις διασκεδαστικές πινελιές, μέσα σε όλα, αθλητικός και ακούραστος. Δεν ασπάζεται τη θεωρία των τριών φύλων αλλά είναι ελαφρώς μετροσέξουαλ. Έχει μόνο φίλους. Κοιτάει σαν εξελιγμένο σαρωτικό μηχάνημα ότι κινείται γύρω του σε ακτίνα 50m και ανταποκρίνεται με αντανακλαστικά πάνθηρα σε κάθε υποψήφιο θήραμα. Είναι ευγενικός και καμιά φορά επιφυλάσσει εκπλήξεις. Γνωρίζει εκ των έσω την πιάτσα. Γνωρίζει από μπάλα και, αν είσαι τυχερή, θα μάθεις και εσυ. Έχει πάντα ένα καλό μαγαζί να προτείνει και ξέρει πότε να κρατάει το στόμα του κλειστό. Επίσης, ξέρει πότε πρέπει να απαντήσει σε ηλίθιες ερωτήσεις χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα χρησιμοποιήσει μία εξίσου ανόητη απάντηση. ΑΑΑ, και το καλό είναι πως σε αφήνει να το φροντίσεις σα μωρό με τη σιωπηρή συμφωνία, να μη γίνεις ποτέ η μαμά του.
Η γκόμενα.
Μοιραία. Ανεξάρτητη (νιώθει). Συνήθως, μεταλλάσσεται  σε πλάσμα εξαιρετικά προσηλωμένο σε κάτι...Ίσως μία τσάντα, ίσως ένα ζευγάρι γόβες ή ο νεοφερμένος στο γυμναστήριο, έστω ο προαναφερθείς. Όλα είναι πιθανοί στόχοι. Διακατέχεται από μανίες. Έχει μόνο φίλες. Θέλει πάντα βοήθεια στα καθημερινά ζητήματα που σχετίζονται με την μοναδικότητα της ύπαρξης της και έχει πάντοτε μία απορία έτοιμη. Είναι χαρούμενη και γεμάτη ζωντάνια, εκτός αν την κυριεύσει το άθλιο πνεύμα της γκρίνιας. Μπορεί να καταφέρει τα πάντα, όσο τρομακτικό και αν ακούγεται.
Η επιλογή.
Τα χαρακτηριστικά της σωστής επιλογής είναι τρία. Πρώτον, να γίνεται στον κατάλληλο χρόνο. Δεύτερον, να γίνεται όταν ο επιλέγων (η επιλέγουσα) μπορεί να την απολαύσει. Και τρίτον, να μη μετανιώσει ποτέ για αυτήν.
Όταν, ο κατάλληλος γκόμενος ανακαλύψει και σαγηνεύσει την ιδανική γκόμενα, η επιλογή οδηγεί σε δέσιμο-μεταξύ ανθρώπων, συναισθημάτων, ονείρων, νεύρων και αναμνήσεων...
Ο δεσμός.
Έννοια αφηρημένη, υποκειμενικά διαμορφούμενη και ανώφελη. Δεν είναι τυχαία η λέξη. Δεσμός>δεσμά>δέσμιος...Όμως, σαν κατάσταση μπορεί να είναι και υπέροχος όταν λειτουργεί με ζωντάνια και ειλικρίνεια.
Η φυγή.
΄Οταν λήγει  η σύμβαση αορίστου χρόνου μεταξύ των συμβαλλομένων. Το πρωτόκολλο της πολιτισμένης διαχείρισης επιβάλλει την αποζημίωση του ζημιωθέντα από τη λύση και ασφαλώς την παραχώρηση συστατικών επιστολών για την εύρεση της επόμενης εργοδότριας εταιρίας.
Ο καθένας όμως με τους τρόπους του. Και αν δεν έχει, ακόμη καλύτερα. Η έκπληξη είναι μία παράμετρος εξαιρετικά δυναμική. Το απρόβλεπτο είναι που διεγείρει τις αισθήσεις..

Όταν όμως, η επιλογή είναι σωστή, αυτή είναι η μεγαλύτερη και η καλύτερη έκπληξη.****

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.