Τετάρτη, Νοεμβρίου 10, 2010

Ο γοητευτικός κύριος Τοσοδούλης Φόβος

Όλοι κάποτε, για μεγαλύτερο ή μικρότερο κάθε φορά διάστημα έχουμε δεχθεί επίσκεψη του κυρίου Τοσοδούλη Φόβου. Συνήθως, έρχεται απρόσκλητος, με άδεια χέρια και φοβερά κέφια. Είναι απίστευτος, αλήθεια σου λέω! Σε βρίσκει παντού, ακόμη και εκεί που δεν το περιμένεις και όλο νάζι και χαμόγελο σου σκάει την ατάκα:
-Τζά!!!Έκπληξη μεγάλε!!!(και εσύ μένεις κόκκαλο)
Η πραγματικότητα νομίζω ότι είναι πιο τραγική. Αναλόγως και τις φοβίες βέβαια. Άλλοι φοβούνται τα έντονα, άλλοι τη μοναξιά, άλλοι έχουν αγοραφοβία και άλλοι πάσχουν από υψοφοβία. Άλλοι φοβούνται τα γηρατειά και άλλοι τη δουλειά που τους γεννά στρεσογόνες σκέψεις. Μερικοί τη θάλασσα και άλλοι τη φωτιά. Κάποιοι την πείνα και άλλοι το πάχος. Άλλοι φοβούνται τη βία και άλλοι το σκοτάδι. Υπάρχουν και εκείνοι που φοβούνται το εξωπραγματικό, το υπερφυσικό, τα φαντάσματα και τους εξωγήινους. Άλλοι φοβούνται τους γονείς τους, ορισμένοι τους φίλους και όλοι τους εχθρούς τους, μερικοί το θάνατο και κάποιοι την αιωνιότητα. Κάποιοι φοβούνται τους Θεούς και άλλοι τους κεραυνούς. Έκαστος στο φόβο του.
Υπάρχουν και ξεχωριστά συμπτώματα. Άλλοι νευριάζουν, πιέζονται συναισθηματικά, άλλοι έχουν άσθμα, άλλοι κοκκινίζουν, ανεβάζουν πίεση και τα κάνουν όλα γυαλιά καρφιά. Υπάρχουν κάποιοι που τα μαζεύουν όλα- σα συλλέκτες-άτιμη φάρα αυτοί και ύπουλη. Άλλοι υποφέρουν από κατάθλιψη και άλλοι τρέχουν σε ψυχολόγους, γιόγκι, σούφι και πνευματικούς κάθε λογής.
*Καμιά φορά συναντά κανείς τον άδικο φόβο, τον απάνθρωπο. Είναι ο Φόβος Τρομοκράτης. Εκείνος που ένα βράδυ φορά την καλή του κουκούλα, βγάζει το μαχαίρι και πετσοκόβει όποιον βρει μπροστά του με τις ευλογίες του ασύλου.
Υπάρχει και ο φόβος του αύριο. Εκείνος που σε πνίγει. Εκείνος που σου σβήνει κάθε λογική σκέψη και σε κάνει να αναρωτιέσαι.. Άραγε, όταν γυρίσω, θα είναι όλα όπως τα άφησα;;; Παίρνω λοιπόν τον Τοσοδούλη φίλο μου μαζί μου, του έκανα και χώρο στις αποσκευές, και νομίζω ότι, αν του αρέσει πολύ, θα τον αφήσω για μερικά χρόνια να περιπλανηθεί σε ξένους τόπους, με άλλους ανθρώπους, να κάνει κατάληψη σε ξένες εικόνες, σε ξένα όνειρα. Μακριά μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.