Σάββατο, Οκτωβρίου 16, 2010

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής. Εσύ τί έφαγες σήμερα;

Το γαλλικό urban chic look είναι αγαπημένη και επιτακτικά προτεινόμενη τάση. Είναι απλό, άνετο και απόλυτα νεανικό. Και πάει παντού. Αν μπορείς να 'κυκλοφορήσεις' το ψηλοτάκουνο μποτίνι που επιτάσσει- όχι πάνω από το ύψος του αστραγάλου- και με τη λέξη ψηλοτάκουνο εννοούμε ότι ξεπερνά τα 8,5 εκατοστά.
Για το εξαιρετικά στενό τζήν φαντάζομαι ότι το δουλεύεις ήδη το κορμί. Ή όχι;
Σήμερα, οφείλω να σε πληροφορήσω πως είναι η Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής. Αν για σένα το σώμα είναι σημαντικό, τότε θα είσαι και εσύ σημαντική για αυτό. Κάθε γυναίκα που σέβεται τον εαυτό της θα πρέπει να φροντίζει για την εσωτερική και εξωτερική ομορφιά και λάμψη της. Το ανορεκτικό κορίτσι δεν είναι πια ευπρόσδεκτο στο χώρο της ομορφιάς(;) όπως δεν ήταν ποτέ και το βουλιμικό, παμφάγο πρότυπο. Η διατροφή παίζει μεγάλο ρόλο. Πρέπει να προσέχουμε τόσο την ποιότητα όσο και την ποσότητα. Θα μείνω όμως για την ώρα στην ποιότητα που δίνουμε στη ζωή μας. Τα βιολογικά προϊόντα μας έχουν κατακλύσει, η πράσινη ανάπτυξη έχει βομβαρδίσει και το διατροφικό μας καλάθι και εμείς ψάχνουμε τα κατάλληλα συμπληρώματα, βότανα, φίλτρα και ελιξήρια. Αιώνια νέες δεν πρόκειται να παραμείνουμε..Ας το δούμε εναλλακτικά το θέμα. Ίσως πιάσει..Οι δυνατότητες των φυτικών προϊόντων είναι απεριόριστες. Μία ματιά στο χώρο της ευεξίας θα σας ενθουσιάσει. Προσπαθώ να μυηθώ και εγώ. Καθημερινά ανακαλύπτω κάτι καινούριο και εξαιρετικά αποτελεσματικό. Πρόσφατα έμαθα για το σελενίτη και τον ίασμο με τις θεραπευτικές ιδιότητες, για το βάλσαμο και την αλόη,έμαθα για τα φύκια-τη θεραπεία του μέλλοντος, για το ιπποφαές και τους καρπούς γκότζι,την εχινάκεια,τον καφέ με ginseng και guarana, έβγαλα τις τοξίνες από τη ζωή μου και είπα να δώσω μία δεύτερη ευκαιρία στα λαχανικά και τα φρούτα. Δεν πιστεύω απόλυτα σε όλα, όμως το γεγονός και μόνο ότι υπάρχουν τόσες εναλλακτικές προτάσεις με ενθουσίασε.
Η διατροφή από μόνη της δε μπορεί να κάνει θαύματα. Έχει σύμμαχο την άσκηση και μαζί είναι ένα αχτύπητο δίδυμο. Από το περπάτημα και το ποδήλατο μέχρι το suibukan και το tai chi chuan. Όλα διασκεδαστικά και εύκολα. Απλά διαλέξτε το δικό σας στυλ. Μία μεγάλη πρόκληση είναι η χειμερινή κολύμβηση. Φέτος, νομίζω ότι θα το επιχειρήσω. Τουλάχιστον, αν δε γλιτώσω την πνευμονία θα έχω χρόνο στο κρεβάτι να μετανιώνω για τις ιδέες μου.( Και θα ησυχάσει και λίγο ο φίλος μου από μένα
:-P)
Η αλλαγή. Πιστεύω πολύ στη δύναμη του καινούριου. Στην ώθηση της αρχής. Στις ελπίδες του πρώτου ξεκινήματος. Καμιά φορά χρειάζεται να σταματάμε, να αδειάζουμε και να επιστρέφουμε με όρεξη και δυναμισμό. Re-loaded τύπου..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.