Δευτέρα, Οκτωβρίου 11, 2010

Έχω πολύ χρόνο ελεύθερο..(Νομίζω)

  Τα καλύτερα πρωινά είναι τα κυριακάτικα. Είναι πάντα διαφορετικά, ήσυχα, συνήθως ηλιόλουστα και κυρίως μπορεί να γίνουν πολύ ευχάριστα και ανατρεπτικά. Μπορείς να κάνεις τόσο πολλά πράγματα, να δεις ανθρώπους, να ενημερωθείς και να ξεκουραστείς(αν σου το επιτρέψει το άγχος).
  Προφανώς, είναι θέμα καλού προγραμματισμού. Αγνοείς τις νέες εξελίξεις, τρέχεις σαν τρελός καθημερινά για να προλάβεις μία δουλειά που δεν είναι δική σου υπόθεση και ασφαλώς δε θα τελειώσει ποτέ, θέλεις να γίνεις και συ κοινωνός της Πράσινης Ανάπτυξης αλλά δε βρίσκεις πουθενά την κατάλληλη υποδομή ή τουλάχιστον την ενημέρωση που χρειάζεσαι, έχεις πιθανόν οικογένεια και παιδιά ή είσαι φοιτητής/τρια και ξέρεις πως αυτά δεν είναι αρκετά για να νιώσεις πλήρης, ψάχνεις ενασχόληση για τον ελεύθερο χρόνο σου, αλλά όλες απαιτούν πολύ χρόνο και πολύ κόπο, έχεις διάθεση να βγείς με φίλους, αλλά δεν έχεις χρόνο-ενώ καμιά φορά έχεις χρόνο, αλλά κάπου έχασες τη διάθεση.Συμβαίνουν πολλά. .
  Συμβαίνουν πολλά που εσύ αγνοείς.Γιατί; Η φύση του ανθρώπου είναι πολύπτυχη. Εκμεταλλεύσου τις δυνατότητες σου. Η ενεργοποίηση του σύγχρονου(παθητικού) ανθρώπου είναι μία προσφορά στον ίδιο τον άνθρωπο. Το όλον χρειάζεται το μέρος (και το μέλος) για να λειτουργήσει, έχει ανάγκη να τραφεί από την ζωτικότητα και την ενέργειά του. Και αντίστοιχα το μέλος κάθε κοινωνίας, κάθε πολίτης χρειάζεται ένα συνεκτικό και ισχυρό όλον για να συνεισφέρει με τις προσπάθειές του.
Όλοι ίσως θα έπρεπε να αναζητήσουμε τις δικές μας δράσεις και δραστηριότητες, να γίνουμε παρατηρήτες, κριτές, συμμετέχοντες και αρωγοί.  
  Η φύση του κάθε ανθρώπου επαναλαμβάνω είναι πολύπλευρη. Οι πτυχές που θα επιλέξει ο καθένας είναι μία άλλη, μεγάλη, ατομική του υπόθεση και νομίζω πως ένα κυριακάτικο πρωινό είναι ιδανικό για αυτό το ξεκίνημα. Ίσως πάλι κάθε μέρα να είναι ιδανική. Η δική μου κοσμοθεωρία τουλάχιστον το επιτρέπει. ;-)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.