Τρίτη, Οκτωβρίου 12, 2010

Το κουράγιο των ηλιθίων. . .

  Να σε απορρίψει ο γκόμενος το δέχεσαι, δε βαριέσαι,υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές.Να σε 'φτύσουν' οι φίλοι,ε τι στο καλό! θα κάνεις facebook θα βρεις καινούριους, δεν πειράζει.Να μη χωράς στο νούμερο που θέλεις,οκ, θα κάνεις δίαιτα και θα το φορέσεις.Να μη βρίσκεις δουλειά,και αυτό το δέχεσαι γιατί έχουμε κρίση. Μα να σε απορρίπτει η εφορία, ενώ δε θέλεις αλλά προτίθεσαι παρ'όλα αυτά να την πληρώνεις, πώς να το δεχτείς;
  Το διαπίστωσα σήμερα. Η γελοιότητα κυκλοφορεί και στην πόλη μας. Γιατί σε ένα αστικό λεωφορείο, με 20 άδεια καθίσματα, να συγκεντρώνονται σε μία πόρτα 15 τουλάχιστον άνθρωποι, οι οποίοι θα κατέβουν σε 5 στάσεις;Και γιατί προτιμούν να μαλώσουν μεταξύ τους από το να κάνουν 2 βήματα και να τοποθετήσουν τους εαυτούς τους σε ένα κάθισμα; Μάλλον, χρειάζονται εκτόνωση. Θα βρίσουν ο ένας τον άλλο, θα σπρώξουν, θα σχολιάσουν  με το διπλανό την αγένεια του αγνώστου με τον οποίο μάλωσαν και πιθανότατα δε θα συναντήσουν ποτέ ξανά. Άσε, που θα 'χουν κάτι να αφηγηθούν και στο γραφείο..
  Από την άλλη, έχεις να αντιμετωπίσεις τα εύλογα αιτήματα του κοινού που εξυπηρετείς."Θέλω τηλεκοντρόλ για το πάρκινγκ", φώναζε ο δήθεν ανυπόμονος κύριος. Και γω (μιας και δεν είμαι αρμόδια αλλά σε ακούω όπως και όλο το λοιπό γραφείο)θέλω να αποκτήσω την υπερδύναμη της επιλεκτικής ακοής.Γιατί περί σημαντικής υπερδυνάμεως πρόκειται.Ναι,ναι μην την υποτιμάτε!Δεν κινδυνεύετε να χάσετε κανένα σημαντικό νέο, κανένα συγκλονιστικό κουτσομπολιό και καμία είδηση που δε θα ανακυκλωθεί τις επόμενες μέρες.
  Κρίση έχουμε. Κρίση πανικού. Κρίση υπομονής. Κρίση ήθους και ευγένειας.Κρίση αρχών και αξιών.Και αν υποψιαστώ, ότι η κρίση δεν είναι παροδική, θα πάθω νευρική κρίση!!Και άντε να διαλέξω γωνία..

1 σχόλιο:

  1. Κοριτσάκι, respect!!
    Όσο για τη γωνία, να καμπυλώσουμε το χώρο και να φέρουμε τις γωνίες μας κοντά... Και αν τολμάνε ας έρθουν μετά να φωνάξουν για τα τηλεκοντρόλ και τις προεγκρίσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.