Παρασκευή, Δεκεμβρίου 30, 2011

Αν είχες μία λέξη...

...για να περιγράψεις τον εαυτό σου, θα διάλεγες πιθανότατα κάποιο επίθετο. Ανάλογα με τη διάθεση της στιγμής, το επίθετο θα ήταν χαρούμενο, αισιόδοξο, γκρινιάρικο, ζωηρό, άτακτο, μετριοπαθές, με ταμπεραμέντο ή χωρίς, αχάριστο, εγωιστικό, αλαζονικό, ιδιοτελές, πετυχημένο, κατεστραμμένο, ερωτικό, άπιστο, γενναιόδωρο, φιλότιμο, άπληστο...Ανάλογα με τη διάθεση των άλλων, κάποια από αυτά (ή και όλα μαζί ταυτόχρονα) θα μπορούσαν να σε σε χαρακτηρίσουν. Και σιγά σιγά μαθαίνεις να ζεις με αυτά. Όπως μαθαίνεις να ζεις και με τα επίθετα 'των άλλων'...Πόσα από αυτά σε νοιάζουν πραγματικά;
...για να περιγράψεις τη ζωή σου, θα μπορούσες να επιλέξεις στιγμές, ευτυχισμένες, ή και λιγότερο χαρούμενες. Μία στιγμή που σου άλλαξε τη ζωή, μία μέρα που σε στιγμάτισε, μία συνάντηση, ένα βράδυ σε κάποιο μπαρ, ένα ταξίδι, μία συζήτηση. Όσα έζησες και θυμάσαι και εκείνα που τα θυμήθηκες ξαφνικά μετά από πολύ καιρό και χάρηκες. Αν έχεις ζήσει πολλά, θέλεις και άλλα τόσα...Και μη μου πεις ότι κουράστηκες!
...για να περιγράψεις τους ανθρώπους γύρω σου, μπορείς να βασιστείς σε όσα σου έχουν πει, αλλά, και κυρίως σε όσα σου έχουν κάνει. Συνήθως, αν εξακολουθούν να είναι γύρω σου, κερδίζουν μία καλή περιγραφή...Αν όχι, μάλλον, δεν αξίζουν ούτε μία από τις λέξεις σου.
...για να περιγράψεις τη νέα χρονιά (που και εσύ νομίζω έχεις ευχηθεί πολλές φορές να είναι η επόμενη...) μάλλον, θα χρειαστείς πολλά όνειρα και αρκετές επιθυμίες. Και πιθανότατα, πολλή τύχη μέχρι να πραγματοποιηθούν όλα, κατά το χρόνο και με τον τρόπο που θέλεις... Αλήθεια, είσαι σίγουρος ότι ξέρεις τι θέλεις; Δεν έχει και πολύ σημασία, ξέρεις..Καμιά φορά, η ζωή μας αλλάζει. Γίνεται καλύτερη...Εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να τη 'γεμίζουμε'. Με χαμόγελα, στόχους, γνωστούς και φίλους, με μεγάλες παρέες άγνωστων, μέχρι πριν από λίγο ανθρώπων, με βόλτες και εκδρομές, σύντομες ατάκες ή πολύωρες συζητήσεις (με ή χωρίς θέμα και ουσία), με φιλιά και χάδια, με φωνές και χρώματα, ήλιο και θάλασσα, με κατανόηση και ανάγκη. Με ειλικρίνεια και θάρρος...
Για να μην ταλαιπωρώ και τον Άγιο (ναι, καλά κατάλαβες, το Βασίλη εννοώ..), αν είχα μία λέξη για να περιγράψω το 2012, αυτή θα ήταν η εξής: ΙΔΑΝΙΚΟ. Και με αυτή τη λέξη εννοώ, όλα τα παραπάνω..Να μπορώ να έχω γύρω μου τους ιδανικούς ανθρώπους, που θα αξίζουν κάθε λέξη μου, μα κυρίως θα αξίζω εγώ κάθε δική τους. Να ξέρω πως, παρά τα χίλια ελαττώματά μου, μπορώ πάντα να γίνω ένας καλύτερος άνθρωπος. Και πως όσο άσχημη και αν είναι μία χρονιά, η επόμενη μπορεί πάντα να είναι η καλύτερη..
Αν είχες μία λέξη για να περιγράψεις τι θέλεις να γίνεις, είμαι σίγουρη, πως θα μου απαντούσες: Ευτυχισμένος...
***Και αυτό σου εύχομαι! Καλή Χρονιά!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.