Πέμπτη, Απριλίου 19, 2012

Αν η πολιτική ήταν...

γυναίκα...
Θα ήταν μία έξυπνη, προσεγμένη κοκέτα, εξαιρετικά δυναμική και τρομακτικά προκλητική. Θα ήταν κομψή και με πολύ, πολύ λεπτούς τρόπους. Θα μιλούσε σιγανά, σχεδόν ψιθυριστά, αλλά όλοι θα κρεμόταν από τα χείλη της για να ακούσουν περισσότερα. Θα είχε καταπληκτική μόρφωση, βαθιά παιδεία και ιδιάζουσα κουλτούρα. Θα ήταν Ευρωπαία και θα κινείτο μεταξύ πολλών μεγάλων πρωτευουσών. Θα ήταν ταξιδιάρα κι κοσμοπολίτισσα. Θα είχε αξιώσεις από όλους και θα έδινε όσα έκρινε πως πρέπει να λάβει κανείς. Θα υπερασπιζόταν τα πιστεύω και τις αξίες της, αλλά δε θα έβαζε στεγανά και παρωπίδες. Θα ήταν μία μοντέρνα γυναίκα, μισή ανδρείκελο, μισή σουφραζέτα. Θα ήταν ερωμένη και ποτέ σύζυγος. ποτέ μάνα.
άντρας...
Θα ήταν άτσαλος, δήθεν μπον βιβέρ, αλλά κατά βάθος ένα αγρίμι που ψάχνει για επιβεβαίωση σε μία αιώνια κρίση πρόωρης μέσης ηλικίας. Θα είχε ζήσει πολλά και θα φοβόταν λιγότερα. Θα είχε θάρρος και θράσος. Όχι όμως και τη δύναμη να τα χρησιμοποιήσει. Θα ήταν ευθύς και υπάκουος. Θα ήταν αισιόδοξος και καμιά φορά απαθής και αδιάφορος. Θα ήταν Βαλκάνιος ή Ανατολίτης. Θα γινόταν εξαιρετικός επιχειρηματίας, δαιμόνιος και ισχυρός. Λιγάκι κουτοπόνηρος και πρόθυμος να εξαπατήσει. Θα τα πουλούσε όλα χωρίς δεύτερη σκέψη, φτάνει η πρώτη σκέψη να ήταν το κέρδος. Θα ήταν σύζυγος. Από εκείνους που καμιά ερωμένη δεν επιθυμεί να έχει δίπλα της.
παιδί...
Θα ήταν το εξώγαμο που κανένας πατέρας δεν επιθυμεί να αναγνωρίσει. Θα ήταν το παιδί που καμία ερωμένη δεν επιθυμεί να κρατήσει. Θα ήταν ζωηρό, κακομαθημένο, χωρίς τρόπους και χωρίς παιδεία. Θα έκανε κοπάνες από το σχολείο και θα έτρεχε συνεχώς σε πάρκα και γήπεδα. Θα ήταν ψεύτης (αυτό θα το έπαιρνε από τον πατέρα του) και ποτέ μα ποτέ δεν θα άκουγε τις συμβουλές των γονιών του. Θα ήταν άφοβο και παράτολμο. Ένα ριψοκίνδυνο παιδί που θα έκανε ότι του κατέβαινε χωρίς να υπολογίζει τους άλλους γύρω του. Ένα παιδί ατίθασο (σαν τη μάνα του). Ένα παιδί αθώο. Ένα παιδί που κανείς δε μπορεί να κατηγορήσει, να διώξει, να τιμωρήσει...

Ποιός, άλλωστε, θα ήταν τόσο ηλίθιος, ώστε να πει πως για την κατάντια μας φταίει ένα παιδί????

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.