Δευτέρα, Ιουλίου 04, 2011

Οι ατυχήσαντες του μέλλοντος.

Γκαντεμιά. Είναι ενδεχομένως το να πέφτεις ένα μεσημέρι Παρασκευής από μία μηχανή, να μη χτυπάς σοβαρά, αλλά να πονάς. Και φαντάσου, είσαι από εκείνους που δεν καβαλάνε συχνά μηχανές. Γκαντεμιά είναι να παίρνεις το λεωφορείο για την κοντινότερη παραλία και ενώ ταξιδέυεις 4 ώρες, να μη βρίσκεις ούτε παρέα, ούτε ήλιο...Μάταιη περιπλάνηση στην πόλη. 
Γκαντεμιά μπορεί να είναι και αυτό που σε κατατρέχει ένα βράδυ που έχεις αποφασίσει να βγεις, να δεις κανέναν άνθρωπο για να βεβαιωθείς, ότι δεν είναι όλη η πόλη το σπίτι σου και ότι αυτό που υπάρχει εκεί έξω είναι κατοικήσιμο ακόμη, και τελικά βρίσκεσαι σε έναν άδειο χώρο να παίζεις μπόουλινγκ. Μπορεί να είναι και το γεγονός πως δε θα πάρεις την άδεια που είχες υπολογίσει γιατί το σκανταλιάρικο δημόσιο έγινε ξαφνικά εργατικό και υπάκουο, και ναι, έχουν ανασταλεί οι άδειες. Γκαντεμιά ίσως να είναι και το γεγονός πως όταν χρειάζεσαι κάτι επειγόντως, μπαίνεις στο σπίτι γρήγορα και διαπιστώνεις πως δε μπορείς να το κάνεις γιατί φέτος, θα κάνει διακοπές μόνο η ΔΕΗ. Ατυχία χαρακτηρίζεις και το να ψάχνεις σε περίοδο κρίσης ένα δωμάτιο, σε ένα ξενοδοχείο, ενός νησιού, όχι και τόσο κοσμικού και να είναι όλα γεμάτα. 
Γκαντεμιά είναι και το να ζεις την ταραχώδη ηλικία των 20-30 σε μία ταραγμένη εποχή με ΜΑΤ και αναρχικούς αντιμέτωπους με τα χέρια οπλισμένα με τα πεζοδρόμια της πρωτεύουσας. Ατυχία είναι αυτή η πρωτεύουσα να αποτελεί και κοιτίδα μεγάλου πολιτισμού. Ατυχία είναι να πηγαίνεις εκδρομή μία υπέροχη μέρα και λίγο πριν ξεκινήσεις να πλακώνεσαι με τον οδηγό. Πόσα χιλιόμετρα κάνεις στα μουγγά;;; Ατυχία είναι να ζεις σε μία χώρα όπου τίποτα δεν ενδιαφέρει πια κανέναν. Γκαντεμιά είναι να πηγαίνεις για ψώνια και ποτέ να μη βρίσκεις αυτό που θέλεις γιατί είναι υπό κατάργηση ή γιατί έχει εξαντληθεί. Και το ήθελες τόσο πολύ. 
Γκαντεμιά είναι να ψάχνεις το βασικότερο βιβλίο για τη διπλωματική σου, να έχεις υποσχεθεί στον καθηγητή ότι θα παραδώσεις σε 4 μέρες και το βιβλίο να είναι διαθέσιμο από ένα μόνο βιβλιοπωλείο, σε ένα μήνα. Γκαντεμιά είναι να θέλεις να γραφτείς στο γυμναστήριο και να μη μπορείς γιατί όπως είπαμε έπεσες από μηχανή και ακόμη πονάς. 
Γκαντεμιά είναι σχεδόν τα 80% των καθημερινών μας πράξεων και ενεργειών. Ξέρεις όμως πια είναι η μεγαλύτερη ατυχία σε αυτό τον κόσμο που τζογαρει συνεχώς; Γκαντεμιά είναι να μην έχεις ούτε έναν άνθρωπο για να τα πεις όλα αυτά και όσα ακόμη θα σου καταβροχθίσουν την υπομονή και τα νεύρα. Γκαντεμιά είναι η μοναξιά. Ακόμη και όταν η πόλη είναι ασφυκτικά γεμάτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.