Τρίτη, Νοεμβρίου 15, 2011

9 Σημάδια: σ' έχει χωρίσει και δεν το πήρες χαμπάρι.

1. Σου μιλάει και πριν και καθ' όλη τη διάρκεια της σχέσης-ή ότι είναι αυτό που διαθέτετε μεταξύ σας- για αγαπημένους φίλους και αξιαγάπητες φίλες, που μακάρι να τους/τις είχες γνωρίσει και εσύ, αλλά τι κρίμα δεν έτυχε ποτέ να πέσετε ο ένας άνθρωπος πάνω στον άλλο (το μικρός είναι ο κόσμος καμιά φορά είναι φήμη). Και όταν επιτέλους πέφτετε κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλο, μένεις να ακούς δύο βήματα πιο πίσω την χαρούμενη και όχι τόσο ευφάνταστη συνομιλία, χωρίς να υπάρχει ίχνος συστάσεων στις λέξεις που διαχέονται στην αιωνιότητα και το σύμπαν. Ναι, δε σε σύστησε γιατί νόμιζε ότι σε έχει συστήσει ξανά στο παρελθόν. Τότε που "μακάρι να τους είχες γνωρίσει και εσύ". Δε σε συστήνει βρε κουτό, γιατί απλώς δεν είσαι εκεί. Είσαι μία αυτονόητη καθημερινότητα. Και η ρουτίνα δεν είναι ποτέ επιλογή.
2. Μιας και θυμήθηκα τη λέξη ρουτίνα...Είστε κάπως...Και ξαφνικά είναι αλλιώς. Σπάει τη ρουτίνα και από εκεί που ήθελε να μένει μέσα όλη μέρα και όλη νύχτα, κάνει συνεχώς σχέδια για εξόδους. Αλλά εσύ πουθενά. Μην ξεχνιέσαι. Είσαι η ρουτίνα. Έχεις ακούσει πολλούς ανθρώπους να βγαίνουν για ποτό με τη ρουτίνα τους; Εγώ κανέναν. 
3. Αν προσπαθήσεις να εκμεταλλευτείς την αλλαγή προγράμματος και πλεύσης μάλλον, θα βιώσεις και άλλο ναυάγιο. Θα θυμηθεί ξανά την αγαπημένη ρουτίνα, θα πέσει στο κρεβάτι κατάκοπος/κατάκοπη, θα κάνει ζάπινγκ για ένα δεκάλεπτο και μετά θα αράξει σε κάποιο κανάλι, με μία σειρά που δεν του/της αρέσει, αλλά για να αποφύγει οποιαδήποτε συζήτηση θα γουρλώσει τα μάτια υποδεικνύοντας πρωτόγνωρο και αμείωτο ενδιαφέρον. Αλλά, αν ρωτήσεις τι είπε ο Χ ηθοποιός, στη Ψ σκηνή, θα σου πει, δεν άκουσα. Το ναι σε όλα γίνεται όχι. Σε όλα.
4. Και η αλήθεια είναι πως γενικά, δεν σε ακούει. Βαθιά μέσα του/της θέλει. Αλλά η φωνή σου είναι τόσο οικεία και βαρετή που από μόνη της η ακοή του/της μετατρέπεται σε επιλεκτική και κομματάκι σνομπ. Για να ησυχάσεις, η μόνη λύση είναι να μη μιλάς. Ή μίλα με τον εαυτό σου δυνατά. Μπορεί να ζηλέψει τη συνομιλία και να χωθεί σφήνα, και τότε τον/την αγνοείς επιδεικτικά. Αν και συνήθως δεν μπορείς. Χαίρεσαι πολύ που σου μιλάει...
5. Σε υποτιμά, σε μειώνει, σε κοροϊδεύει μπροστά σε κόσμο (γνωστό/άγνωστο). Ξέρει ότι σε ενοχλεί. Αλλά το κάνει. Δεν φτάνει που ασχολείται μαζί σου, θυμώνεις κιόλας; Και όλοι σε ρωτάνε πως το ανέχεσαι. Και δεν μιλάς. Απλά τους κόβεις. Δεν βγαίνεις ξανά μαζί τους. Απλό και βολικό.
6. Όχι μόνο σε υποτιμά, αλλά δίνει σε άλλους συμβουλές για το πως να μην προσβάλλουν το σύντροφό τους δημοσίως. Τέλειο; Προφανώς, αν το πιστεύει πραγματικά. Γιατί τότε σίγουρα δεν υπάρχεις. Ούτε καν σαν σκέψη μέσα στο μυαλό του/της. γιατί αν προσβάλλεις συνειδητά κάποιον, δεν το ξεχνάς.
7.Σου εμπνέει εμπιστοσύνη και ξαφνικά την ακυρώνει. Έτσι σου δίνει τη δικαιολογία που έψαχνες για να χωρίσεις. Η έλλειψη εμπιστοσύνης είναι η τέλεια δικαιολογία. Πρόφαση. Υπάρχει άνθρωπος που να εμπιστεύεται απόλυτα κάποιον άλλο; Δύσκολα...Σου γεμίζει το μυαλό με σκέψεις και όταν είσαι τελείως αβέβαιος/αβέβαιη σου λέει ένα στα έλεγα εγώ ότι δεν είμαι για σένα/ότι είμαι αλήτης-αλήτισσα/ότι θα σε καταστρέψω/ότι μαζί μου δεν έχεις μέλλον/φύγε να γλυτώσεις, αλλά εσύ εκεί. Και πως να μην είσαι εκεί, αφού σου είχε πει πιο πριν ότι θα είναι εκεί για σένα. Αν ήσουν αλλού, πως θα σε έβρισκε;
8. Σταματάει τα τηλεφωνήματα στη μέση της νύχτας για να σου πει κάνα δυο ερωτόλογα, τα μηνύματα με χαριτωμένα στιχάκια, τα posts στο facebook με τραγούδια που κάνουν τους mutual να πατήσουν αμέσως like με τις αναγκαίες καρδούλες από κάτω,  τα tweets στο twitter. Τα σταματάει όλα. Και ξεκινάει τα μηνύματα όλη μέρα και όλη νύχτα. Και αν ρωτήσεις ποιος είναι, σου λέει πάντα το ίδιο όνομα. Μα δεν έχει ζωή αυτός ο τρίτος άνθρωπος;
9. Δε σε ρωτάει που πας, τι κάνεις, πως περνάς, τι σκέφτεσαι, τι έχεις. Δε σε ρωτάει τίποτα. Και πως να σε ρωτήσει, αφού όπως είπαμε και πριν δεν σου μιλάει καλά καλά. Και φυσικά, δε σου λέει ποτέ που πήγε και πως πέρασε, τι είδε και τι του/της άρεσε.
Αν τα σημάδια υποχωρήσουν σύντομα ο ασθενής αναμένεται να επιζήσει. Αν όχι, κάνε ένα μνημόσυνο στη σχέση και εκεί κοντά, στις 9 του μακαρίτη (ή της μακαρίτισσας) ετοίμασε το σπίτι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.