Κυριακή, Αυγούστου 19, 2012

Όταν φεύγει το καλοκαίρι...

σου μένουν όμορφες και άσχημες αναμνήσεις. Για πολλούς το φετινό καλοκαίρι δεν κύλησε τόσο ευοίωνα όσο είχαν προμηνύσει τα ζώδια και οι ωροσκόποι. Άλλοι βίωσαν την κρίση λίγο πιο οδυνηρά, άλλοι αναγκάστηκαν να φύγουν εις τας Ευρώπας άρον άρον, μερικοί χώρισαν λίγο πριν ή και κατά τη διάρκεια, κάποιοι αναγκάστηκαν να μείνουν στην πόλη για δουλειές και ορισμένοι είχαν λογής λογής ασθένειες να θεραπεύσουν. Όσοι έμειναν πίσω, για όποιο λόγο, είχαν και μία σχεδόν άδεια πόλη να κυκλοφορήσουν. Φίλοι και γνωστοί χωρίς υποχρεώσεις την κοπανάνε στις κοντινότερες παραλίες ή εξορμούν ακόμη στα νησιά μας και το μόνο που τους φέρνει κοντά μας είναι οι εκατοντάδες φωτογραφίες που ανεβάζουν. Κυκλοφορεί λοιπόν κανείς μόνος, τα μαγαζιά και οι καφετέριες κλειστά ειδικά τον Αύγουστο, στα λεωφορεία άδειες θέσεις, στο σινεμά άδειες αίθουσες, πάρκινγκ τόσα, όσα χρειάζονται για να μετακινεί κανείς το αυτοκίνητο ανά δέκα λεπτά, υπηρεσίες σε υπό-λειτουργία και ζέστη. Αφόρητη ζέστη, ειδικά αν βλέπει κανείς τη θάλασσα μόνο συμπτωματικά και από απόσταση.
Αυτά είναι τα άσχημα συνήθως...
Τις περισσότερες φορές τα καλοκαίρια είναι γεμάτα έρωτα και βουτιές. Αγκαλιές και κοκτέιλ στις παραλίες, ρακέτες που κάνουν ανυπόφορο θόρυβο και σε κάνουν να νιώθεις πρωταθλητής στα 100 χτυπήματα. Ήλιος και φεγγάρια, παγωτά σε κυπελλάκια και φοίνικες για να κάθεσαι από κάτω και να τα τρως. Εκτός αν ξεχαστεις απ τα φιλιά και σου λιώσει. Κύματα και βιβλία γεμάτα άμμο στις σελίδες ακόμη και αν διάβασες μόνο τις 17 πρώτες. Τραγουδάς χωρίς λόγο και χορεύεις σε κάθε στίχο.
Όταν φεύγει το καλοκαίρι καμιά φορά τυχαίνει να έρχονται οι διακοπές. Και αν είσαι τυχερός κάνεις πολλά περισσότερα. Δεν είναι ανάγκη να κάνεις λίστα. Δε χρειάζεται να κάνεις πρόγραμμα. Καμιά φορά δε χρειάζεται καν να κάνεις κράτηση. Το μόνο που χρειάζεται είναι καλή παρέα και ακόμη καλύτερη διάθεση. Πακετάρω λοιπόν την καλύτερη διάθεση μου και μέχρι το Σεπτέμβριο αποχαιρετώ τις περίπλοκες σκέψεις και οτιδήποτε άλλο περιττό!

Arrivederla :-)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.